Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Επιστολή Δημήτρη Τσοπανάκη


Επιστολή Δημήτρη Τσοπανάκη
Πρόεδρου Τ.Ε Δωδεκανήσου

Αγαπητοί φίλοι του Βόλεϊ.

Ασχολήθηκα παίζοντας βόλεϊ από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι τα 27. Από τότε μέχρι σήμερα που είμαι 52 ετών διετέλεσα έφορος βόλεϊ στον Διαγόρα Ρόδου και περί τις 2 δεκαετίες πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου .

Με την Ομοσπονδία είχα πολύ καλές σχέσεις και μπορώ να πω καλή αντιμετώπιση.

Η Ρόδος και γενικά η Δωδεκάνησος στάθηκε αρωγός στις προσπάθειες της Ε.Ο.Π.Ε για την προβολή του αθλήματος του Μπιτς Βόλεϊ , διοργανώνοντας τρία παγκόσμια τουρνουά, δύο πανευρωπαϊκά και τρία Πανελλήνια .

Θεωρώ όμως πως η Ε.Ο.Π.Ε σταμάτησε την παραγωγή έργου, κι αυτό φαίνεται από τα υπάρχοντα στοιχεία.

Και είναι δύσκολο να πείσει ο κύριος Μπελιγράτης ότι έχει πρόγραμμα, έχει φαντασία, στοχεύει αλλαγές στην ανάπτυξη, στην προβολή, στην ανάδειξη του αθλήματος.

Και είναι δύσκολο γιατί είναι στην εξουσία της Ε.Ο.Π.Ε περισσότερα από 25 χρόνια και δεν είναι δυνατόν να πείσει πως ΘΑ τα κάνει από δω και πέρα.

Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί με το άθλημα του βόλεϊ, γνωρίζουμε τον κύριο Μπελιγράτη και έχουμε θα μπορούσα να πω φιλικές σχέσεις, γιατί μας συνδέει όλους η αγάπη μας για το άθλημα.

Γι αυτό πιστεύω πως και ο ίδιος θα πρέπει να αφουγκραστεί τα μηνύματα της αλλαγής και αξιοπρεπέστατα να παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα φουρνιά παραγόντων που διαλαλούν ότι έχουν το κέφι, την διάθεση, την εμπειρία, τις γνώσεις, την φαντασία αλλά και τις διασυνδέσεις για να αποτελματώσουν το Βόλεϊ.

Η Κίνηση των Φίλων του Βόλεϊ διατυμπανίζει ότι θα προβεί σε πολλαπλές αλλαγές σε όλους τους τομείς, ευελπιστώντας στην εκ νέου ανάδειξη του αθλήματος σε ένα από τα κορυφαία της χώρας μας.

Και στην ανάλυση του προγράμματος, της κίνησης Φίλων του Βόλεϊ, φαίνεται καθαρά ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα και έχουν έτοιμες προτάσεις για άμεσες λύσεις.

Τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοί μου από την Ρόδο, πιστέψαμε στο πρόγραμμα της Κίνησης και είμαστε στο πλευρό της .