Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΕΡΒΟΥ


Καμμία προοπτική για το Βόλεϊ

Πλειστάκης έστειλα επιστολές στην αμερόληπτη εφημερίδα σου για το τεράστιο σκάνδαλο της λεηλασίας των 30.685.οοο ευρώ για τα πέντε ολυμπιακά έργα που κατασκεύασε η ΕΟΠΕ με πρόεδρο τον κύριο Αθανάσιο Μπελιγράτη που δικάζεται στις 9 Σεπτέμβριου για κακουργήματα. Άλλωστε η εφημερίδα σου δημοσίευσε για το πόρισμα της ΓΓΑ για το σκάνδαλο πρώτη και στη συνέχεια παρακολουθούσε τη δικαστική πορεία φέρνοντας στο φως και νέα στοιχεία. Σήμερα διάβασα ότι στις εκλογές που πρόκειται να γίνουν στην ΕΟΠΕ στις 13 Σεπτεμβρίου επίδοξος διάδοχος επιδιώκει να είναι ο κύριος Στέλιος Προσαλίκας και πρώην προπονητής της εθνικής ανδρών.

Θα ήταν ευχής έργο να μπορέσει να ξεκολλήσει τον επι 40 χρόνια επαγγελματία παράγοντα από την καρέκλα της ΕΟΠΕ κύριο Μπελιγράτη τον νεκροθάφτη του ελληνικού βόλεϊ. Το ελληνικό βόλεϊ έχει να δει διεθνή διάκριση από το 1987 όταν πήρε την τρίτη θέση στο πανευρωπαίκο πρωτάθλημα. Όλοι μας γνωρίζουμε στο χώρο του βόλεϊ τα διεθνή ρεζιλίκια του ακόμη κι όταν η τύχη του χαμογέλασε με τη διοργάνωση των Ο.Α 2004 από τη χώρα μας.

Χρόνια τώρα για το βόλεϊ δεν υπάρχει καμία προοπτική να βγει από την αφάνεια όσο πρόεδρος παραμένει ο εβδομηντάχρονος υπόδικος Μπελιγράτης, χωρίς ιδέες σχεδιασμό και υποδομή. Με μια απαξιωμένη γερασμένη εθνική ανδρών, χωρίς την ύπαρξη εθνικών νέων και εφήβων που θα την αντικαθιστούσαν. Με μια εθνική κατηγορία που κρατιέται μόνο από ξένους αθλητές και τις άλλες κατηγορίες με αστείο έμψυχο υλικό, που το κρατούν για να παίρνουν μόνο τις ενισχύσεις της ΓΓΑ. Και κυρίως με ένα πρόεδρο φορτωμένο με πλήθος εκκρεμοτήτων προς την ελληνική δικαιοσύνη.

Όμως για την κατάσταση αυτή σε βάθος χρόνου φέρνει ευθύνη ο καθηγητής κύριος Θεόδωρος Ανδρεάκος. Διότι ναι μεν μπορεί να αναγνωρίζεται ως ο αναμορφωτής και θεμελιωτής του ελληνικού βόλεϊ με αποκορύφωμα την ίδρυση από αυτόν της ΕΟΠΕ την χρυσή πενταετία, όμως δυστυχώς έπεσε και αυτός στα πλοκάμια του παμπόνηρου και αδίστακτου Μπελιγράτη τον οποίο προώθησε για διεθνή διαιτητή, τον στήριξε για πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών, και κυρίως δεν αντέδρασε στο διορισμό του το 1972στο ΔΣ της ΕΟΠΕ.

Έκτοτε ο κύριος αυτός, με διάφορους τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους, πέτυχε να γίνει πρόεδρος στο βόλεϊ μέχρι και σήμερα. Αυτό ήταν το σφάλμα του καθηγητή στη φθίνουσα πορεία του ελληνικού βόλεϊ, για να γευθεί και ο ίδιος την αχαριστία και την προδοσία του. Πως όμως μπορούσε να αντιδράσει ο καθηγητής, όταν ο Μπελιγράτης έμπλεξε ακόμη και τη χούντα εξυμνώντας την συνεχώς μέσα από το δελτίο διαιτησίας του ΣΥΔΠΕ, που ο ίδιος εξέδιδε το 1969-1972, με αποκορύφωμα την κατάπτυστη επιστολή προς την χούντα μετά το Πολυτεχνείο γράφοντας ότι ¨ως απλός και γνήσιος Έλλην πολίτης εκφράζω την έντονη αποδοκιμασία μου κατά των αναρχοκουμουνιστών που αποπειράθηκαν να καταλύσουν την έννομη τάξη... κ.λ.π (βλέπε επιστολή)

Αυτόν λοιπόν τον γνήσιο Έλληνα πολίτη που και φυλακή να πάει δεν ξεκολλάει από την καρέκλα της ΕΟΠΕ, θα προσπαθήσει να ανατρέψειι ο κύριος Στέλιος Προσλίκας και η ομάδα του . Του το ευχόμαστε

Κωνσταντίνος Ζερβός
Βετεράνος
αθλητής Βόλεϊ

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ